به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، کتاب «پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونا» به کوشش علیرضا حسنزاده و مصطفی اسدزاده گردآوری و ویراستاری علمی شده و از طرف پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در دیماه ۱۴۰۰ منتشر میشود.
این کتاب ۱۰۷۸ صفحه دارد و مجموعاً ۷۶ مقاله علمی را در برمیگیرد که در همایش بینالمللی پیامدهای اجتماعی کرونا بر حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع فرهنگی خلاق ارائه شدهاست. علاوهبر آن، فصلی از این کتاب به ۷۳ گزارش از پیشنشستهای همایش ذکرشده اختصاص مییابد.
ایسنا درباره این کتاب نوشت: مجموعهمقالات «پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونا» علاوهبر فارسی حاوی سه زبان دیگر است؛ تقریباً ۶۸۰ صفحه از آن به زبانِ فارسی است و مابقی آن به زبانهای انگلیسی، فرانسوی و ترکی استانبولی اختصاص دارد. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ناشرِ نسخه کاغذی این کتاب است و نسخه الکترونیکی آن نیز بهمنماه همین سال در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.
علیرضا حسنزاده، رئیس پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و از گردآورندگان این اثر، درباره آن به ایسنا گفت: مخاطبان با در دست داشتن این کتاب، در واقع با دو کتاب مواجه میشوند؛ یک کتابی که مخاطبان آن گروههای زبانی فراتر از فارسی هستند و بخش دیگر، مخاطبان فارسیزباناند.
او ادامه داد: کتاب «پیامدهای اجتماعی و فرهنگی کرونا» با مقدمهای از ژاله آموزگار و پساگفتاری از سهیلا شهشهانی (استادان دانشگاههای تهران و شهید بهشتی) همراه است و به موضوعاتی مثلِ تأثیرِ کرونا بر «میراث فرهنگی»، «گردشگری»، «هنرهای سنتی»، «اقتصاد نشر» و «فضای مجازی» میپردازد.
علیرضا حسنزاده درباره اهمیت این کتاب بیان کرد: این اثر مجموعهای از یافتههای پژوهشی اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی را در بر دارد؛ اندیشمندانی از یونان، فرانسه، ایران، ترکیه، هند و... در این کتاب مقاله دارند که بر ارزش آن میافزاید. مطالب کتاب بهقدری بهروز است و نگاه تخصصی به همهگیری دارد که در آن حتی به سویه جهشیافته و جدید این بیماری(اُمیکرون) نیز پرداخته شدهاست. در این مجموعهمقالات کوشش شده تا با تمرکز و تخصیص زمان و تبادل تجربیات میان ملتهای مختلف، آگاهی بیشتری نسبتبه همهگیری کرونا و استراتژیها و سیاستگذاریهای مقابله با همهگیری در جهانِ معاصر، مورد بحث و ارزیابی قرار بگیرد. همچنین یافتههای جدیدی در این اثر مطرح شده که در سطح ملی و جهانی آن را ارزشمند میکند و امید میرود که تأثیر خوبی بر روی درک عمیقترِ مسئله همهگیری و چالشهای بشر بگذارد، چراکه نیاز است برای مقابله با همهگیریهای احتمالیِ آینده هماندیشیهای لازم را داشتهباشیم و راههای مقابله با همهگیری را در جهان معاصر پیدا کنیم و در برابر آن سلامت گروههای اجتماعی را حفظ کنیم.